security-tips-trachalakis

Βασικές αρχές ασφάλειας και Προστασίας από Ιούς

Πρόληψη – Βασικές αρχές

Η προστασία από τους ιούς ξεκινά από την τήρηση ορισμένων βασικών αρχών, οι οποίες αν τηρηθούν εγγυώνται την προστασία από κάθε είδους ιό.

  • Τακτική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος.
    Η ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος μπορεί πραγματοποιείται αυτόματα μέσω του Windows Update. Το windows update ελέγχει το λειτουργικό του υπολογιστή σας, καθώς και οποιοδήποτε άλλο λογισμικό της Microsoft, και φροντίζει για την απόκτηση όλων των ενημερωμένων εκδόσεων και κρίσιμων αναβαθμίσεων που χρειάζονται.
  • Προσοχή στα μηνύματα με επισυναπτόμενα.
    Είναι σημαντικό να αποφεύγει κανείς το άνοιγμα αρχείων ή εγγράφων που παραλαμβάνει από γνωστούς ή αγνώστους αποστολείς, είτε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας είτε μέσω άλλων μέσων. Ακόμα και αν ο αποστολέας είναι γνωστός, ελέγξτε προσεκτικά το περιεχόμενο του μηνύματος και αν το θέμα του είναι σχετικό με αυτό που συνήθως συζητάτε. Σε αντίθετη περίπτωση, και ιδίως όταν το μήνυμα περιέχει επισυναπτόμενο, αποφύγετε το άνοιγμα του επισυναπτομένου αρχείου.
    Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται σε μηνύματα που σας προτρέπουν να ανοίξετε κάποιο επισυναπτόμενο και ισχυρίζονται πως προέρχονται από την ομάδα υποστήριξης του NOC. Το Network Operations Center δεν αποστέλλει τέτοια μηνύματα, τα οποία και πρέπει να διαγράφετε άμεσα.
  • Τακτική λήψη αντιγράφων ασφαλείας.
    Σε περίπτωση που ένας ιός, ή οποιοσδήποτε άλλος παράγοντας, προκαλέσει ανεπανόρθωτη καταστροφή στα δεδομένα του χρήστη, η διαθεσιμότητα έγκυρων αντιγράφων ασφαλείας είναι ο μόνος τρόπος επαναφοράς τους.

    Δικτυακός αποθηκευτικός χώρος (Cloud) για τους υπαλλήλους του ΕΛΚΕΘΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments (1)
Κλειδαράς Γλυφάδα Καλησπέρα, το άρθρο σας με βοήθησε πάρα πολύ. Είμαι κλειδαράς Γλυφάδα στο επάγγελμα και δεν έχω γνώση υπολογιστών για «άνοιγμα πόρτας στον Άλιμο και άνοιγμα πόρτας στη  Γλυφάδα» γνωρίζω αλλά εσείς ξέρετε από υπολογιστές. Ευχαριστώ. Για το ccleaner τι γνώμη έχετε?

Το λουκέτο με έκανε να διαβάσω το άρθρο σας.

1 reply
  1. Κλειδαράς Γλυφάδα
    Κλειδαράς Γλυφάδα says:

    Καλησπέρα, το άρθρο σας με βοήθησε πάρα πολύ. Είμαι κλειδαράς Γλυφάδα στο επάγγελμα και δεν έχω γνώση υπολογιστών για “άνοιγμα πόρτας στον Άλιμο και  Γλυφάδα” γνωρίζω αλλά εσείς ξέρετε από υπολογιστές. Ευχαριστώ. Για το ccleaner τι γνώμη έχετε? Το λουκέτο με έκανε να διαβάσω το άρθρο σας.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση