backup

Για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας

  1. Ανοίξτε το παράθυρο «Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά» κάνοντας κλικ στο κουμπίΈναρξη και στις επιλογές  “Πίνακας Ελέγχου”, “Σύστημα και συντήρηση” και τέλος “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά”.
  2. Πραγματοποιήστε μία από τις ακόλουθες ενέργειες:
    • Εάν δεν έχετε ξαναχρησιμοποιήσει το «Πρόγραμμα αντιγράφων ασφαλείας των Windows», κάντε κλικ στην επιλογή “Ρύθμιση αντιγράφου ασφαλείας”και στη συνέχεια ακολουθήστε τα βήματα του οδηγού. Αν σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή ή επιβεβαίωση, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης ή παρέχετε την επιβεβαίωση.
    • Εάν έχετε ήδη δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας, μπορείτε να περιμένετε μέχρι την προγραμματισμένη δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας ή να δημιουργήσετε ένα νέο αντίγραφο ασφαλείας κάνοντας κλικ στην επιλογή Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας τώρα.Αν σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή ή επιβεβαίωση, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης ή παρέχετε την επιβεβαίωση.

Σημειώσεις

  • Προτείνεται να μην δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας στον ίδιο σκληρό δίσκο όπου έχουν εγκατασταθεί τα Windows.
  • Τα μέσα που χρησιμοποιείτε για την αποθήκευση αντιγράφων ασφαλείας (εξωτερικοί δίσκοι, DVD ή CD) πρέπει να τα διατηρείτε σε ασφαλή σημεία, όπου δεν θα έχουν πρόσβαση μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Συνιστούμε η αποθήκευση να γίνεται σε σημείο με πυροπροστασία, ξεχωριστά από τον υπολογιστή σας. Επίσης μπορεί να θέλετε να κρυπτογραφήσετε τα δεδομένα που υπάρχουν στα αντίγραφα ασφαλείας σας.

Για να δημιουργήσετε ένα νέο, πλήρες αντίγραφο ασφαλείας

Αφού δημιουργήσετε το πρώτο αντίγραφο ασφαλείας, το Πρόγραμμα αντιγράφων ασφαλείας των Windows θα προσθέσει νέες ή αλλαγμένες πληροφορίες στα επόμενα αντίγραφα ασφαλείας. Εάν πρόκειται να αποθηκεύσετε τα αντίγραφα ασφαλείας σε σκληρό δίσκο ή σε θέση δικτύου, το Πρόγραμμα αντιγράφων ασφαλείας των Windows θα δημιουργήσει ένα νέο, πλήρες αντίγραφο ασφαλείας αυτόματα, για τη στιγμή που θα το χρειαστείτε. Εάν πρόκειται να αποθηκεύσετε τα αντίγραφα ασφαλείας σε CD ή DVD και δεν μπορείτε να βρείτε έναν υπάρχοντα δίσκο αντιγράφου ασφαλείας ή εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα νέο αντίγραφο ασφαλείας όλων των αρχείων στον υπολογιστή σας, πρέπει να δημιουργήσετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας. Ακολουθεί η διαδικασία δημιουργίας ενός πλήρους αντιγράφου ασφαλείας:

  1. Ανοίξτε το παράθυρο «Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά» κάνοντας κλικ στο κουμπίΈναρξη και στις επιλογές “Πίνακας Ελέγχου”, “Σύστημα και συντήρηση” και “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά”.
  2. Στο αριστερό παράθυρο, κάντε κλικ στην εντολήΔημιουργία νέου πλήρους αντιγράφου ασφαλείας.

Σημείωση

  • Αυτή η επιλογή εμφανίζεται μόνο εάν το αντίγραφο ασφαλείας αποθηκεύεται σε CD ή DVD.

Για τη ρύθμιση της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας έπειτα από την αναβάθμιση από προηγούμενη έκδοση των Windows

Αφού αναβαθμίσετε τα Windows, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε το Πρόγραμμα αντιγράφων ασφαλείας των Windows, ακόμα και αν είχατε προγραμματίσει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε προηγούμενη έκδοση των Windows. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στο πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων έχουν γίνει διάφορες αλλαγές. Αντί να επιλέξετε τύπους αρχείων για τη δημιουργία αντιγράφων, τα Windows μπορούν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων δεδομένων που είναι αποθηκευμένα σε βιβλιοθήκες, στην επιφάνεια εργασίας και σε προεπιλεγμένους φακέλους των Windows ή μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένες βιβλιοθήκες και φακέλους για τα οποία θα δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα είδωλο συστήματος του υπολογιστή σας. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο θέμα Πώς τα Windows επιλέγουν για ποια αρχεία θα δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας;

Για να ρυθμίσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, ακολουθήστε τα βήματα παρακάτω:

  1. Ανοίξτε το παράθυρο «Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά» κάνοντας κλικ στο κουμπίΈναρξη και στις επιλογές “Πίνακας Ελέγχου”, “Σύστημα και συντήρηση” και “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά”.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή“Ρύθμιση αντιγράφου ασφαλείας” και μετά ακολουθήστε τα βήματα του οδηγού. Αν σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή ή επιβεβαίωση, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης ή παρέχετε την επιβεβαίωση.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση